Людям з порушення зору Звичайна версія

ФОНД РОЗПОЧАВ ВІДКРИТИЙ КОНКУРС СЕРЕД ПОПЕРЕДНЬО КВАЛІФІКОВАНИХ ОСІБ, ЗАЦІКАВЛЕНИХ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ВИВЕДЕННІ З РИНКУ АТ «БАНК БОГУСЛАВ» у способи, передбачені п. 2-5 ч. другої ст. 39 ЗУ «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»

10.11.2017

На підставі рішення Правління Національного банку України від 06 листопада 2017 року № 708-рш/БТ «Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК БОГУСЛАВ» до категорії неплатоспроможних» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) прийнято рішення від 06 листопада 2017 року № 4928  «Про запровадження тимчасової адміністрації в АТ «БАНК БОГУСЛАВ» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку».

У зв’язку з цим Фонд повідомляє про проведення пошуку попередньо кваліфікованих осіб, що зацікавлені бути залученими до виведення неплатоспроможного банку АТ «БАНК БОГУСЛАВ» з ринку.

Фонд пропонує попередньо кваліфікованим особам такі способи виведення неплатоспроможного банку з ринку:

ліквідація банку з відчуженням у процесі ліквідації всіх або частини його активів і зобов'язань на користь приймаючого банку;

відчуження всіх або частини активів і зобов'язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією.

створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань неплатоспроможного банку і подальшою ліквідацією неплатоспроможного банку;

продаж неплатоспроможного банку інвестору.

Загальні дані про діяльність неплатоспроможного банку та показники його фінансового стану наведені на сторінці банку в мережі Інтернет: http://www. bankboguslav.com.ua.

Сума коштів фізичних осіб, що може бути відшкодована Фондом, на 06.11.2017 за даними звітності неплатоспроможного банку складала 189 531 695,59 грн.

Вимоги до потенційних учасників конкурсів

Відкритий конкурс з метою виведення неплатоспроможного банку з ринку у способи, передбачені пунктами 2, 3, 4 та 5 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі – Закон), проводиться серед попередньо кваліфікованих осіб, включених на відповідний спосіб Національним банком України до переліку попередньо кваліфікованих осіб у порядку, передбаченому постановою Правління Національного банку України від 24 грудня 2015 року № 942 «Про затвердження Положення про порядок попередньої кваліфікації осіб, які можуть брати участь у виведенні неплатоспроможних банків з ринку, та погодження набуття ними участі в банках».

Попередньо кваліфікована особа (приймаючий банк), яка планує взяти участь у виведенні неплатоспроможного банку з ринку у способи, передбачені пунктами 2 та 3 частини другої статті 39 Закону, має подати до Фонду документи, визначені умовами конкурсу з виведення неплатоспроможного банку з ринку у способи, передбачені пунктами 2 та 3 частини другої статті 39 Закону (додаються).

Попередньо кваліфікована особа, яка планує брати участь у виведенні неплатоспроможного банку з ринку у способи, передбачені пунктами 4 та/або 5 частини другої статті 39 Закону, має подати до Фонду документи, визначені умовами конкурсу з виведення неплатоспроможного банку з ринку у способи, передбачені пунктами 4 та/або 5 частини другої статті 39 Закону (додаються).

Подання особою пакету документів до Фонду свідчить про її намір та згоду взяти участь у конкурсі на умовах, визначених Фондом.

Порядок ознайомлення з інформацією щодо неплатоспроможного банку визначено в умовах конкурсу.

Наявна можливість самостійного вибору учасником відкритого конкурсу груп активів неплатоспроможного банку серед тих, які пропонується передати приймаючому або перехідному банку відповідно до умов конкурсу.

Адреса, за якою приймаються документи: 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 17.

Умови відкритого конкурсу серед попередньо кваліфікованих осіб, зацікавлених взяти участь у виведенні з ринку неплатоспроможного банку АТ «БАНК БОГУСЛАВ» у способи, передбачені пунктами 2 та 3 частини другої статті 39 Закону, наведено за наступним посиланням.

Умови відкритого конкурсу серед попередньо кваліфікованих осіб, зацікавлених взяти участь у виведенні з ринку неплатоспроможного банку АТ «БАНК БОГУСЛАВ» у спосіб, передбачений пунктом 4 частини другої статті 39 Закону, з особливостями, встановленими пунктом 1 частини шістнадцятої статті 42 Закону, наведено за наступним посиланням.

Умови відкритого конкурсу серед попередньо кваліфікованих осіб, зацікавлених взяти участь у виведенні з ринку неплатоспроможного банку АТ «БАНК БОГУСЛАВ» у спосіб, передбачений пунктом 5 частини другої статті 39 Закону, наведено за наступним посиланням.